Back to top

La Generalitat avançarà diners per a la construcció de Hard Rock

Segons avança el diari ARA, l'Incasòl avançarà a 'La Caixa' el 80% dels diners que calen per comprar els terrenys. Els diners podrien no recuperar-se fins el juny del 2022.

A falta d'un mes perquè s'exhaureixi la prórroga del Govern, arran de la pandèmia del coronavirus, per formalitzar la compravenda dels terrenys on s'ha d'ubicar el complex d'oci de Hard Rock, entre Salou i Vila-seca, aquest dilluns, el diari ARA publica que la Generalitat avançarà el 80% dels diners. Ho farà a través de l'Incasòl, que pagarà aquest percentatge dels diners a Criteria ('La Caixa'), propietària dels terrenys. 

Segons les informacions del rotatiu català, que cita les escriptures i el contracte de compravenda dels terrenys, l'Incasòl faria un pagament únic a Criteria, fent ús de fons propis, després d'aprovar una modificació del pressupost actual. Això vol dir que la Generalitat, a través de l'Institut Català del Sòl, abonarà 120 milions d'euros que després recuperarà en tres fases:

Una primera del 20%, que Hard Rock abonarà en el moment de la formalització del contracte; un 70% després amb la publicació definitiva dels plans de millora urbana; i el 10% restant amb la inscripció del projecte de reparcel·lació. Tot plegat implicaria que l'Incasòl recuperés 24 milions de bones a primeres, però els 96 posteriors no es recuperarien fins al juny del 2022

Canvi de discurs

El conseller de Territori, Damià Calvet, va assegurar l'estiu passat que l'operació no tindria cap cost addicional per a les arques públiques. Ara, segons les informacions publicades pel diari ARA, en cas que es retaxés el valor dels terrenys, la indemnització recauria, també, a la butxada de l'Incasòl. 

'Aturem BCN World reacciona'

Davant aquestes informacions, la plataforma Aturem BCN World ja ha reaccionat. En un comunicat, demanen explicacions a l’INCASOL i als Departaments de Territori i Economia. En aquesta línia, exigeixen responsabilitats polítiques pel Conseller Damià Calvet i el Vicepresident i Conseller d’Economia Pere Aragonès i que dimiteixin del seu càrrec. A la vegada, insisteixen en què la Generalitat aturi el projecte i anuncien futures accions legals al respecte.

Paraules clau:

Notícies relacionades