Back to top

La Guàrdia Urbana ampliarà la plantilla amb 22 agents

El cos de la Guàrdia Urbana de Reus està en ple procés d'ampliació de la seva plantilla. La previsió és augmentar en 22 places, d'ara i fins el 2020, i arribar a 163 agents. De fet, sumen 13 baixes per jubilació anticipada que han derivat del nou decret del govern central que facilita la prejubilació dels més veterans.
La Guàrdia Urbana de Reus preveu ampliar la plantilla amb 22 agents

La plantilla de la Guàrdia Urbana de Reus preveu augmentar el nombre d'agents en el pròxim any. Una necessitat que buscar resoldre les baixes mèdiques d'efectius, però també la taxa de reposició de personal derivada de les jubilacions. De fet, des de finals del 2018, els policies locals es poden prejubilar a partir dels 59 anys, arran de l'aprovació d'un reial decret aprovat pel govern central. Una reclamació ja històrica per part dels sindicats d'agents de les policies locals. Una opció a la qual només podran postula els agents que acreditin 37 anys d'activitat laboral i un mínim de 15 anys cotitzats com a membres del cos. Arran del nou decret, el cos reusenc suma 13 baixes dels més veterans. El regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Reus, Joaquim Enrech, explica que 'des del govern central han permès una sèrie de jubilacions que no s'haurien donat i pel qual ja estem traient un concurs per suplir-les'.

La voluntat del consistori reusenc és passar dels 141 agents actuals a 163. Aquesta ampliació s'hauria de donar, com a molt tard, el 2020. De fet, actualment hi ha una oferta pública de 7 places que corresponen a la convocatòria del 2017, així com una taxa de reposició de 22 places de cara a les oposicions d'enguany. Així mateix, des del cos de la Guàrdia urbana preveuen fins a 14 jubilacions al llarg d'aquest 2019. A la vegada, en aquest moment, hi ha 5 persones que s'estan formant a l'Escola de Policia de Catalunya.