Back to top

La Guàrdia Urbana augmenta el control del consum d’alcohol a la via pública

Multiplica per sis les actes aixecades el 2017
alcohol

La Guàrdia Urbana ha incrementat les accions de control del consum d’alcohol a la via pública en el marc de la campanya de lluita contra l’incivisme que porta a terme. Aquest 2018 ja ha aixecat un total de 639 actes entre els mesos de gener i octubre, en compliment de l’ordenança municipal de Civisme. Durant tot l’any passat, el cos de seguretat va aixecar un total de 101 actes pel mateix motiu.

El regidor de Seguretat, Joaquim Enrech, afirma que “La Guàrdia Urbana no ha detectat un increment destacat del consum d’alcohol a la via pública. La major pressió policial es deu a la voluntat de fomentar el civisme i la convivencia; i, alhora, donar resposta a les queixes veïnals, ja que aquesta pràctica és sovint denunciada pels veïns de l’entorn, pels sorolls i molèsties que genera”.

La lluita contra l’incivisme, el respecte a la convivència i la col·laboració amb el sector de la restauració per mantenir el nivell de qualitat de l’oci nocturn de Reus, motiven l’esforç de la Guàrdia Urbana per fer front al consum d’alcohol a la via pública. L’article 30 de l’Ordenança de Civisme “prohibeix el consum de begudes alcohòliques en llocs, vies, establiments o transports públics quan es pertorbi greument la tranquil·litat ciutadana”.

La Guàrdia Urbana té entre les seves línies d’actuació fer front a la pràctica de grups de persones de consumir alcohol en espais públics, especialment els dies de més activitat d’oci nocturn.

L’Ajuntament vetlla perquè es mantinguin els nivells de soroll, seguretat, i civisme d’acord als estàndars de convivència. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana i els locals d’oci nocturn han fet campanyes conjuntes per sensibilitzar els clients que determinades conductes poden causar molèsties als veïns, i que no es pot utilitzar la via pública per a la festa. Igualment, es fan reunions amb els propietaris dels locals que presenten algun tipus de problemàtica i s'informa als seus responsables de les mesures que han de prendre per evitar molèsties, aldarulls i actes incívics, tant als locals com al seu entorn.

Més de 1.900 actes per fets incívics

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, afirma que “el Govern de Reus té entre les seves prioritats el foment del civisme i la convivencia. D’aquí les instruccions a la Guàrdia Urbana d’incrementar la pressió policial contra els incívics i les campanyes de sensibilització que hem engegat. Mantenir l'ordre i el respecte és una obligació conjunta de tota la ciutadania."

El consum d’alcohol a la via pública és el fet incívic més denunciat per la Guàrdia Urbana aquest 2018. Les actes s’emmarquen en la campanya inspectora que porta a terme el cos de seguretat municipal contra els actes incívics, amb especial atenció a aquells que generen més molèsties i queixes de la ciutadania. El segon fet més denunciar és miccionar al carrer (557 actes aixecades enguany; i 227 durant tot el 2017).

Durant els primers 10 mesos d’enguany, la Guàrdia Urbana ha aixecat un total de 1.869 actes per incompliments de l’Ordenança de Civisme. L’any tot passat van ser 922.

Notícies relacionades