Back to top

La llei per contenir el preu dels lloguers podria provocar l'efecte contrari

El passat 22 de setembre va entrar en vigor la nova llei per contenir el preu dels lloguers. Malgrat que el seu objectiu és rebaixar o congelar el preu del lloguer, són molts els experts que s'hi mostren contraris. Entre ells, el catedràtic en Dret Civil i director de la Càtedra UNESCO de l'Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili, Sergio Nasarre.

Des del passat 22 de setembre, els nous contractes de lloguer ja estan subjectes a la nova llei que ha de permetre congelar els seus preus. De moment, però, només afecta aquells habitatges que es troben dins d'una àrea amb mercat tens, és a dir, aquells territoris en què sigui difícil trobar un habitatge assequible.

Sis municipis afectats a la demarcació de Tarragona

mercat tens habitatge

Això es tradueix en 61 municipis afectats, 6 dels quals es troben a la demarcació de Tarragona. Unes àrees, en què el preu del lloguer ha crescut més d'un 20% entre el 2014 i el 2019.

Una situació que s'arrossega des de la crisi del 2007

Una situació que segons assegura el catedràtic en Dret Civil, Sergio Nasarre, arrosseguem des de la crisi del 2007. De fet, Nasarre es mostra molt crític amb aquesta nova llei i assegura que el que podria provocar és, justament, l'efecte contrari, és a dir, que el preu del lloguer augmentés encara més.

Nasarre plasma la crisi de l'habitatge en un nou llibre

Ara, i després de 8 anys, el doctor Nasarre ha plasmat en el seu nou llibre 'Los años de la crisis de la vivienda' totes i cadascuna de les reflexions que se'n desprenen de la crisi del 2007, i que, 14 anys després, continuen ben presents.

Secció d'Economia

Paraules clau:

Notícies relacionades