Back to top

La plantilla de Bic Iberia reclama mantenir les condicions laborals

Asseguren que l'empresa ha deixat decaure el conveni laboral propi. Temen que la transició cap al conveni general del sector impliqui la pèrdua de condicions laborals. Es mostren disposats a mantenir i endurir les mobilitzacions.
La plantilla de Bic Iberia s'ha concentrat davant les portes de la fàbrica.

Nou conflicte laboral a la fàbrica que Bic té a Tarragona. Si l'any passat era la plantilla de Bic Graphic que reclamava, en el seu cas, que es mantinguessin els llocs de treball, ara són els treballadors de Bic Iberia qui han començat a convocar concentracions. Aquest migdia s'han mobilitzat davant la fàbrica per reclamar que no se'ls modifiquin les condicions laborals. Expliquen que el darrer conveni propi es va signar l'any 2014 i va estar en vigor durant 2015 i 2016. El 2017 es va prorrogar mentre es negociava amb l'empresa una renovació de l'acord. L'any va acabar, però, sense entesa i, per tant, el conveni ha decaigut, denuncien, per falta de voluntat negociadora per part de la direcció.

Reclamen, entre altres, dur a terme una revisió de les categories laborals pendent des del 2008 segons explica el president del Comitè d'Empresa de Bic Iberia, Ramon Soria. 'Des del primer moment ja van dir que és el que hi havia, ja no només pel que fa al sou'.

'També pel que fa a la classificació professional, que portem des del 2008 que està obsoleta i que no la volen fer pels motius que ells tinguin'.

La plantilla també vol la regularització salarial que afirmen que es pot executar, ja que Bic Iberia, diuen, té beneficis. Alerten, de fet, que si en les pròximes reunions certifiquen que se'ls volen modificar les condicions laborals, la mobilització es mantindrà. Amb l'aplicació de l'article 41 de l'estatut dels treballadors, expliquen, se'ls pot aplicar 'la modificació substancial de totes les condicions de treball, siguin plusos, sou, horari... Demà dimecres tenim una reunió amb l'empresa on ens diran tot el que volen modificar, i sí això continua d'aquesta manera tenim pensat fer més concentracions'.

Prop d'un centenar de persones s'han concertat avui entre la una i les tres del migdia a les portes de Bic Iberia. Ho han fet en una franja horària que permetés a qui s'hi sumés no perdre hores de feina, però asseguren que es plantejaran endurir les mobilitzacions en funció dels resultats de les converses amb l'empresa.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades