Back to top

La poètica de "Macbeth i les flors del mal" al Fortuny

La quarta edició del cicle "Grans Mestres" del Teatre Fortuny dóna el tret de sortida aquest vespre amb "Macbeth i les flors del mal". Belén Fabra i Ernest Villegas portaran a escena la tragèdia de Shakespeare adaptada i combinada amb poemes de "Les flors del mal" de Charles Baudelaire. Aquesta temporada, l'amor i la mort seran el fil conductor de tots recitals.
Assaig "Macbeth i les flors del mal" al teatre Fortuny

La potencia de les paraules de William Shakespeare ressonen damunt de l'escenari del Fortuny. Belen Fabra interpreta un dels fragments de la tragèdia de Macbeth. Són els assajos prèvis d'un recital que tracta un dels episodis més obscurs i sagnants de la història del Regne d'Escòcia. Un text punyent que narra la dialèctica entre el poder i l'ambició i les conseqüències de la traïció. "És brutal perquè hi ha cosa molt salvatge, molt primitiva que et fa deixar anar i tens una certa impunitat", ha assegurat Belén Fabra en referència al seu personatge.

L'actriu és podria considera que és tota una veterana del Cicle de Grans Mestres, perquè repeteix per segon any consecutiu. En canvi, Ernest Villegas s'estrenarà amb aquest recital. "Si m'acosto tan sols un 1% puc estar content perquè és un d'aquells personatges que demana lectura i relectura i molt d'esforç, ja que és el gran covard embogit per totes les veus que el manipulen". A més, Villegas ha afegit que "és molt especial actuar en aquest teatre".

Per altra, pel director del cicle, Francesc Cerro-Ferran, l'adaptació de Macbeth "és una de les més complicades per la complexitat dels personatges". Cerro també ha destacat que la dualitat entre l'Eros i el Thanatos, l'amor i la mort serà el fil conductor dels 7 recitals programats, els quals seran interpretats per actors de renom de l'escena teatral com Mercedes Sampietro, Montse Guallar o Enric Majó. La primera cita és avui a les 9 del vespre i la resta el primer dimarts de cada mes.