Back to top

La Polar Gran Fondo La Mussara deixa més de 3 milions d'euros al territori

Més de 7.000 ciclistes participaran a la Polar Gran Fondo La Mussara aquest diumenge. Sumant-hi els acompanyants, les persones que implica arriben a les 1.000, que suposa un impacte econòmic de més de 3 milions d'euros. L'entorn i l'experiència de les 3 edicions anteriors fan que els organitzadors també valorin la prova molt positivament. Tot plegat culminarà amb un conveni que lligarà aquesta Polar Gran Fondo amb la ciutat de Reus, almenys, fins el 2019.
Autoritats i organització durant la presentació de la Polar Gran Fondo La Mussara

Diumenge torna una prova ciclista que ja s'ha erigit com a referència no només de l'àmbit català, sinó de tot l'Estat. La Polar Gran Fondo La Mussarà sortirà diumenge de Reus amb més de 7.000 participants inscrits.

L'organització assegura que, a més, hi ha 3.000 sol·licituds que no poden assumir si volen garantir els nivells de seguretat i qualitat d'atenció als ciclistes que els distingeixen. Entre participants i acompanyants, 16.000 persones passaran per Reus i la comarca durant el cap de setmana. Un argument de pes perquè organització i Ajuntament signin, properament, un conveni fins el 2019. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha detallat que 'amb els estudis que tenim el retorn directe el calculem en més de 3 milions d'euros'.

Pel que fa a l'organització, després de l'èxit de les primeres tres edicions de la prova de La Mussara ja estan treballant per reproduir l'esdeveniment a Sant Sebastià i Madrid, emmirallant-se en el bagatge aconseguit aquí. Amb tot, l'entorn del Baix Camp, per a ells, és immillorable. 'Ha estat una simbiosi perfecte, per la nostra part signaríem un contracte indefinit, d'aquí no ens treuen ni amb aiguarràs', explica amb humor Mauro Llorens, director de la Polar Gran Fondo La Mussara, 'per nosaltres ja no només la ciutat, les facilitats de la Fira, la gent... estem encantats'. La prova, que ja és un referent estatal al sector ciclista i cicloturista, té en ment fer el salt més enllà dels Pirineus. 'És un referent a nivell nacional' sentencia Manu Lafora, director general de Polar Ibèrica, 'i ara l'objectiu és que sigui una prova referent a nivell internacional'. L'esdeveniment compta amb dues modalitats, la Gran Fondo, amb 189 quilòmetres, 3.200 de desnivell positiu i més afluència de participants, i la Mig Fondo, de 97 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell positiu.