Back to top

La Torre del Llimó té ocupat un 53% de l'espai, mig any després de l'obertura

La gran majoria d'aquest espai correspon a un ús de despatxos, que alberguen les oficines de la regidoria de Promoció Econòmica i algunes empreses. Des de l'equip de govern de Cambrils valoren positivament aquesta dada, que fins i tot ha superat les seves expectatives. Els veïns de la zona també es mostren satisfets amb la posada en marxa de l'equipament però insisteixen en la necessitat d'instal·lar-hi usos socials
La Torre del Llimó

En només mig any des de l'obertura, la Torre del Llimó ja registra una ocupació del 53% del seu espai. A més, encara hi ha quatre sol·licituds pendents d'aprovació. Una resposta que ha superat de valent la previsió de l'equip de govern, que esperava començar el 2018 amb un 40% de l'espai ocupat.

Tot i això, l'ús de les instal·lacions correspon, sobretot, a una tipologia de despatxos destinats a acollir el departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils i empreses. De les nou oficines existents, ara mateix vuit estan ocupades, ja sigui en la seva totalitat o de manera parcial. El sector del coworking i l'emprenedoria, en canvi, no està experimentant la mateixa arrencada i, de moment, només se n'ha ocupat un dels vuit espais disponibles.

Des de l'equip de govern valoren positivament la dada, però insisteixen a no conformar-se amb l'ocupació de l'espai. "També hem d'intentar crear que hi hagi un motiu comú i que no només comparteixin costos i un espai físic, sinó també coneixement i innovació. Aquest és l'objectiu a mig i llarg termini", remarca la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils, Ana López.

Els veïns de la zona del barri de la Vila, on s'ubica la Torre del Llimó, se sumen a les bones sensacions respecte l'equipament, que ja els ha servit d'escenari per a algunes activitats de la comunitat com ara les festes del barri. D'altra banda, asseguren trobar-se a l'espera de tot allò que l'espai els pot oferir i reiteren en la necessitat de trobar-hi usos socials i culturals. "Aquest espai té moltes possibilitats però encara no hem concretat res amb l'Ajuntament. Sempre hem demanat que la planta baixa d'aquest edifici hauria de tindre un ús social", insisteix el president de l'Associació de veïns El Portal-Barri Antic de Cambrils, Ignasi Martí.

Fins ara, la Torre del Llimó també ha servit per acollir activitats d'entitats empresarials de la demarcació així com de la URV. El cost de la posada en marxa de l'equipament ha estat de 82.000 euros, dels quals ja s'ha executat el 85%.

Notícies relacionades