Back to top

'La Tortuga Que Nunca Tuve' treu el cap al Sona9

El Sona9 tornarà a ballar amb ritmes cambrilencs. Si primer va ser Roba Estesa, ara és el grup 'La Tortuga que Nunca Tuve', que ha estat seleccionat en aquest concurs en una primera fase. A més, també són finalistes de la 20a edició del Reussona.
'La Tortuga Que Nunca Tuve' treu el cap al Sona9

Nascuts ara fa tres anys, la formació cambrilenca 'La Tortuga Que Nunca Tuve' (LTQNT) comença a treure el cap en l'escena musical del Camp de Tarragona però també a escala nacional. Recentment s'han donat a conèixer els 18 grups seleccionats pel concurs Sona9, entre els quals hi apareix aquesta agrupació de Cambrils. I fa menys d'una setmana, Reussona 2018 també ha confirmat que compta amb LTQNT per pujar a l'escenari reusenc properament.

Dues bones notícies que Oriol Bargalló, guitarrista i vocalista del grup, no s'acabava de creure en un primer moment. "Recordo escoltar els crits d'alegria del Javi -un dels altres integrants del grup- mentre estava al pis. Pensava que havia aprovat algun examen, quan em va dir que ens havien seleccionat al Sona9 pensava que era una broma. Fins que no ho vaig veure a la web d'Enderrock no m'ho vaig creure del cert", comenta entre riures. En Cristian Borys, vocalista i productor de la banda, afegeix que es van presentar als dos concursos 'per provar sort' i que ara estan en un núvol. Dimarts vinent, 15 de maig, estan convocats a l'antiga Fàbrica d'Estrella Damm per superar una prova del concurs i seguir escalant posicions al Sona9.

La banda està formada a l'actualitat per sis membres: l'Oriol Bargalló (guitarra i vocalista), Sònia Gil (flautista), Adrià Roc (trombonista), Javier Galán (vocalista rap), Cristian Borys (vocalista i productor rap) i Belén Serrano (vocalista). En un primer moment però, el grup estava conformat per nou integrants. Aquest estiu s'ha reestructurat i han acabat de perfilar els darrers detalls del seu primer disc, 'Al carrer!'.

Per Bargalló, l'element que els diferencia de la resta de músiques del territori és la fusió d'estils. Alguns dels membres provenen del rap, mentre que d'altres del folk o la música clàssica. "Tot plegat, juntament amb la música electrònica i els vents formen una mescla diferent a tota la resta. No conec altres grups que sonin com nosaltres", apunta.

Pel que fa al disc, Borys posa l'accent en la voluntat que té al darrere: "Volem reivindicar, però des de la festa. És un treball que convida a ballar, i aquesta és la nostra intenció". I amb aquesta voluntat, comencen a tancar dates de concerts. La primera arriba aquest cap de setmana, concretament dissabte a la Sirollada (Lleida). De cara la setmana vinent pujaran a l'escenari barceloní de l'Antiga Fàbrica Estrella Damm i el 26 de maig seran a la capital del Baix Camp en el marc del MusiCamp, mentre que el 16 de juny actuaran a la sala reusenca Prolek.

Per ara no tenen cap cita concertada a Cambrils, municipi que els ha vist néixer, però asseguren que si surt l'oportunitat de fer un concert, no dubtaran en tocar a casa.

Notícies relacionades