Back to top

La URV formarà joves amb discapacitat intel·lectual

La Universitat Rovira i Virgili serà una de les 21 universitats seleccionades per desenvolupar el programa de formació per a joves amb discapacitat intel·lectual. Una iniciativa impulsada per la Fundació ONCE amb l'objectiu de millorar la seva inserció laboral a través d'una formació universitària.
La URV desenvoluparà un programa de formació per a joves amb discapacitat intel·lectual

La URV torna a ser pionera. I és que serà l'única universitat catalana que participarà en la segona edició del programa de formació per a joves amb discapacitat intel·lectual impulsat per la Fundación ONCE. Un curs de 300 hores on el professorat orientarà, professionalment, a un grup de 15 joves d'entre 18 i 30 anys.

Es tracta d'un curs molt específic, ja que "totes les assignatures estan pensades per a la inserció laboral, el desenvolupament personal, el desenvolupament professional, perquè la persona pugui descobrir quines són les seves capacitats, de què li agradaria treballar, i com les seves competències es poden adaptar a un tipus de feina o una altra", tal com explica la coordinadora del programa, Teresa Torres.

La iniciativa, finançada pel Fons de Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu, pretén que aquest grup de joves surtin amb un grau d'ocupabilitat del 100% i aconsegueixin tenir, en un futur, independència econòmica. Les places, que es començaran a cobrir al setembre, només presenten 3 requisits d'entrada: l'edat, uns coneixements mínims i les ganes d'introduir-se al món laboral.

Un curs on els estudiants gaudiran de la vida universitària amb tot el que això comporta. I és que, com la resta d'universitaris, tindran al seu abast un ventall de recursos i activitats que faran que visquin al 100% una vida universitària.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Notícies relacionades