Back to top

La venta dels terrenys de BCN World, a punt segons els ecologistes

L'Assemblea Aturem BCN World i el GEPEC asseguren que la Generalitat i l'INCASOL ultimen un acord per comprar els terrenys de la Caixa entre Salou i Vila-seca per més de 120 milions d'euros. L'anterior responsable de l'INCASOL, Damià Calvet, sempre havia negat aquesta intenció.
Terrenys de BCN World

Els contraris al complex turístic que es projecte a tocar de Port Aventura asseguren que el govern català estaria disposat a gastar-se 120 milions d'euros pels terrenys que la Caixa té a la zona. L'Assemblea Aturem BCN World i el grup ecologista GEPEC asseguren tenir accés a informació per la qual s'està ultimant un presumpte acord de compra dels terrenys per aquest valor. 

Tot plegat, segons denuncien les dues associacions en un comunicat on també asseguren que "aquesta hipòtesi havia estat negada sempre per l’anterior gerent de l’INCASOL,Damià Calvet, actual conseller de Territori i Sostenibilitat del Govern, però finalment s’hauria executat". Consideren que l'acord "s'ha cuinat a foc lent" i que implicaria que "l'INCASOL assumiria el risc de pèrdua de valor dels terrenys en cas que la inversió de Hard Rock no es realitzés o que es fes de manera progressiva i indefinida". 

De fet, ambdues entitats critiquen que la plana política ha facilitat el projecte en tot moment i parlen, literalment, de submissió als interesso de la Caixa: "Després que el el Parlament de Catalunya fes una llei exprés per facilitar el projecte, després que el Govern tramités i aprovés un Pla Director Urbanístic fet a mida pels inversors, ara l’administració catalana torna a facilitar les coses a l’únic  interessat, la Caixa". 

Aturem BCN World i el GEPEC anuncien mobilitzacions en cas que l'acord es tanqui i reclamen un model de turisme sostenible i sense especulació dels terrenys del territori.