Back to top

La veu d'Àngels Gonyalons guia el FAR

El festival d'Arts de Reus és un dels molts festivals programats per aquest estiu. Però lluny dels espectacles convencionals, el FAR busca posar en valor les millors veus de l'escenari català en un espai de gran valor artístic. Un festival que neix amb segell reusenc, però amb voluntat d'obrir-se al món i de convertir-se en un espectacle de referència.
La veu d'Àngels Gonyalons guia el FAR

Vuit projectes singulars de diferents disciplines pensats especialment per ser representats en un dels espais més emblemàtics de Reus, l'Institut Pere Mata. Aquest és l'esperit amb el qual ha nascut el Festival d'Arts de Reus, que portarà al pavelló dels Distingits i al pavelló de la Cuina actuacions transversals per unir ciutadania, patrimoni local i cultura com a eina de transformació social. "No volem competir pel nombre de públic, sinó perquè els propostes siguin més intimistes i específiques. Volem assumir la funció primigènia del festival, que és produir espectacles, més que exhibir i programar. En un 90% es tracten d'espectacles que només s'han produït especialment per al festival", ha explicat el creador del FAR Francesc Cero-Ferran.

La veu que ha guiat l'inici del FAR ha estat la d'Àngels Gonyalons, mestra dels musicals de casa nostra. Des del Broadway novaiorquès fins al West End londinenc, l'actriu ha traçat un recorregut singular per algunes de les escenes més reconegudes del teatre musical de tots els temps. Gonyalons ha interpretat temes nous i s'ha retrobat amb d'altres que feia més de 25 anys que no cantava. I ho ha fet de la manera que més l'acosta a l'essència de la professió: a tocar del públic. "M'agraden molt els espais poc convencionals. He trepitjat molts teatres i m'agrada molt la proximitat. No m'agraden els espectacles pretensiosos, sinó les coses senzilles i properes, sense trampa i evidents. Tenir la gent a prop, que vegin que els estic cantant a ells, que l'Elsa Perches els està tocant el piano...m'atreu molt", ha afirmat Àngels Gonyalons.

El FAR no només reivindica l'Institut Pere Mata com a espai d'excel·lència del modernisme, sinó que també vol oferir l'art com a teràpia per a aquelles persones amb alguna patologia psíquica. El festival, que s'allargarà fins al 9 de juliol, comptarà amb propostes tan diverses com la representació de l'obra shakesperiana Otel·lo, la performació dels versos de Federico García Lorca i els concerts de Gerard Quintana i Joan Masdéu.