Back to top

L'activista Jordi Puig rep l'escalf reusenc al seu pas per la ciutat

L'activista Jordi Puig ha arribat aquest dimarts a Reus. El gironí va emprendre la iniciativa de recórrer els països catalans i reclamar la llibertat dels presos polítics per tot Catalunya. Membres de les diferents entitats sobiranistes de la ciutat l'han rebut al seu pas per la capital del Baix Camp.
L'activista Jordi Puig rep l'escalf reusenc al seu pas per la ciutat

Quan el passat mes de desembre els presos polítics van iniciar una vaga de fam, Jordi Puig, Gironí de naixement però resident a Mallorca, va decidir començar ell també una campanya en suport als empresonats. La seva acció consisteix en recórrer el territori català únicament amb la seva cadira de rodes. Primer ho va fer per l'arxipèlag Balear i després va iniciar el recorregut des del país valencià fins a arribar a Catalunya.

Jordi Puig ha explicat que "porto al principat una reclamació de tota la gent de les Balears i del País Valencià. Ens demanen que no els abandonem, que ens en sortim aquí primer sí cal, però que no els oblidem. Això és el que m'ha arribat més endins".

Al seu pas per la capital del Baix Camp, Jordi Puig ha estat rebut per membres d'Òmnium, dels Avis i Àvies per la Llibertat i de L'assemblea Nacional Catalana de Reus. Puig ha estat convidat a l'assemblea a la seu de l'ANC i ha posat de manifest la tasca que s'està duent a terme a la ciutat a favor de l'independentisme i de la llibertat dels presos polítics.

L'activista ha afegit que "Jo sabia que els Avis i Àvies havien començat aquesta iniciativa de donar tres tombs a la plaça Mercadal, el que no sabia era que ho feien cada dia. Quan veig aquesta determinació quedo més convençut de què ens en sortirem".

Puig acabarà la seva campanya entre abril i maig, quan arribi a Salses.