Back to top

L'aeroport de Reus vol superar, aquest 2013, el milió de passatgers

Superar el milió de passatgers. Aquest és el gran objectiu que es marca, pel 2013, l’aeroport de Reus. Tot plegat gràcies a la consolidació del mercat britànic i irlandès, i a l’obertura de noves rutes cap a països nòrdics com Noruega. Pel que fa al pressupost de promoció de l’aeroport es manté gairebé igual que al 2012, amb 3 milions i mig d’euros.

 

L’aeroport de Reus serà el que més creixerà a tot l’estat aquest 2013, des del punt de vista de l’activitat de Ryanair, que oferirà un 10% més de places. Així ho ha assegurat el delegat del govern a Tarragona, Joaquim Nin, després de la primera reunió de l’any de la Taula estratègica de l’aeroport. En aquesta trobada s’ha fet balanç del 2012, que s’ha tancat amb una xifra total de 927MIL passatgers, i s’ha marcat pel 2013 l’objectiu d’arribar al milió de visitants. A més, dels turistes que arriben en vols de baix cost un 83% es queden al nostre territori, i en el cas dels vols xàrter la proporció puja fins al 98%.

 

Pel que fa a la temporada d’hivern, de novembre a març, Ryanair ha ofertat a Reus 177MIL seients, dels quals només se n’han venut 97MIL. Una dada, entre cometes, negativa, que s’explica pel poc moviment de turisme de proximitat.

 

En referència als turistes russos, no s’han tancat acords amb nous touroperadors. De moment continuen preferint viatjar a Barcelona i, des d’allà, repartir-se per diferents destinacions catalanes.

 

D’altra banda, per aquest 2013 es manté el pressupost de promoció de l’aeroport al nivell de l’any passat, amb 3 milions i mig d’euros, tot i la polèmica que darrerament hi ha hagut sobre la possible disminució de l’aportació de l’ajuntament de Tarragona o de la seva cambra de comerç per destinar-la a la promoció de creuers. Així, el gruix principal d’aquest pressupost continua venint de la Diputació de Tarragona i el Patronat de Turisme, que sumen més d’un 80% del total.

 

La propera reunió de la Taula estratègica de l’aeroport, que tindrà lloc a Reus, comptarà ja amb la participació d’un nou agent, l’ajuntament de Constantí.