Back to top

L'Ajuntament de Cambrils situa el seu deute en el 82,5%

Un percentatge que es tradueix en més de 34 milions i mig d'euros. Aquestes dades s'han anunciat en el ple d'aquest abril. Una sessió en què també s'ha aprovat fer públiques les agendes dels regidors electes del consistori
Un instant del ple d'aquest abril a Cambrils

Sessió insubstancial i de discussió pueril la corresponent al ple d'aquest abril a l'Ajuntament de Cambrils. Amb un ordre del dia conformat principalment per donar comptes i aprovacions de subvencions, l'equip de govern i la resta de grups de l'oposició han protagonitzat un debat superficial i de caràcter irascible.

El més destacat ha estat la informació sobre l'estat del deute municipal. En aquest sentit, l'equip de govern ha assegurat que el 2016 es va tancar amb una ràtio del 82,5%. El que es tradueix 34.641.119,66 milions d'euros. Els representants del govern local han insistit en el sanejament que s'està fent dels comptes mentre que els grups de l'oposició han reiterat en criticar el discurs triomfalista i l'acció continuista de l'Hisenda local.

"Els comptes assolits ens permetran disposar de marge de maniobra", ha manifestat el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Cambrils, Jaume Gila. "Més enllà del Cambrils de façana marítima que és el seu, hi ha un altre Cambrils que està patint les seves polítiques", ha defensat, en canvi, el portaveu de l'Assemblea de Cambrils, Iván Sanz. "La situació és la que és no per la seva gestió sinó pels controls que posa Madrid", ha interpel·lat per altra banda el portaveu del PP, David Chatelain. "Si avui votéssim aquest dóna compte no votaríem en contra amb una mà sinó amb les dues", ha apuntat el portaveu de Ciutadans, Imanol Rico. "No podem votar però el nostre plantejament no deixa de ser més que contrari a aquestes actuacions del govern", a manifestat el portaveu del Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein.

Durant la sessió plenària també s'ha aprovat l'increment retributiu de diversos treballadors i educadors socials que havien demandat l'Ajuntament al 2014. Equip de govern i la resta de partits han coincidit a favor d'una moció presentada pels grups de l'oposició, per tal de fer públiques les agendes de tots els regidors electes del consistori.

 

Ciutadans perd un regidor a l'Ajuntament

La principal sorpresa ha estat amb l'anunci que la integrant del grup municipal de Ciutadans, Encarni Bello, passa a ser regidora no adscrita per discrepàncies amb la resta dels representants de la formació. D'aquesta manera, el partit taronja perd un regidor i queda amb només dos.

Encarni Bello