Back to top

L’Ajuntament de Reus recorrerà la sentència sobre l’adhesió a l’AMI

El Govern de la ciutat considera que que el TSJC no ha escoltat els raonaments de l’Ajuntament
ajuntament

L’Ajuntament de Reus presentarà un recurs de cassació contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que desestima el recurs d’apel·lació presentat per l'ens local en relació a la sentència del jutjat del Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona emesa el 2017. La resolució judicial del TSJC ha estat notificada al consistori aquest dilluns.

El Govern de la ciutat considera que que el TSJC no ha escoltat els raonaments de l’Ajuntament, i que els arguments en els quals es basa per la seva resolució són incongruents i incoherents. De fet, si bé la sentència posa en dubte la legitimitat de l'Ajuntament d’estar adherida a l’entitat per no tenir un objectiu que encaixi estrictament amb les competències municipals, la raó de ser de l’AMI és precisament l’adhesió dels municipis associats, motiu pel qual el consistori ha pres la decisió de presentar el recurs per continuar adherit a l’associació.

ami

En el recurs presentat en el seu dia i que ara ha estat desestimat, l’Ajuntament posava sobre la taula una sentència anterior del Tribunal Suprem en què es manifestava en una línia similar i on posava de relleu que, si una entitat està legalment constituïda, contribuir-hi econòmicament forma part de les atribucions dels seus integrants. Un argument que entén que és vigent en aquest cas i que avala que una administració local pugui estar adherida a una entitat com l’AMI que està legalment constituïda i que té precisament com a socis els ajuntaments.

canalreus a telegram

Notícies relacionades