Back to top

L'Ajuntament xifra en 2,7 milions l'impacte de la Capital Cultural

L'Ajuntament de Reus ha xifrat en gairebé 2,7 milions d'euros l'impacte econòmic de la Capital de la Cultura Catalana. Un retorn que han valorat positivament, ja que el pressupost final va ser de 950.000 euros.
L'Ajuntament de Reus ha xifrat en gairebé 2,7 milions d'euros l'impacte econòmic de la Capital de la Cultura Catalana

Un retorn de poc més de 2.652.000 euros. Aquest és el càlcul que ha fet l'Ajuntament de Reus, a través del Gabinet Ceres, sobre l'impacte econòmic que ha representat la celebració de la Capital de la Cultura a la ciutat. Aquesta aproximació s'obté a través de més de 3.000 enquestes, a partir de la despesa que els assistents haurien destinat en espais com bars i restaurants, comerços i mercats. Un balanç satisfactori per part del govern municipal, que ha recordat que el pressupost final invertit va ser de 950.000 euros.

Més enllà del volum de despesa, han posat en valor la projecció de ciutat. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha destacat que 'l'impacte econòmic és un complement a la projecció de ciutat, és evident que aquest any ha estat molt ben projectada a nivell de país i també fora'.

L'estudi també ha revelat que sis de cada deu assistents han estat dones. Pel que fa a l'edat, els participants s'han concentrat entre els 25 i els 55 anys. De fet, la Capitalitat ha atret fins a un 23% de visitants de fora de la ciutat el primer semestre del 2017, i un 18% el segon. La regidora de Cultura de l'Ajuntament, Montserrat Caelles, ha afegit que 's'ha fet un recompte d'assistents de 211.348 espectadors extraordinaris, és a dir, aquells que se sumen a l'activitat cultural ordinària que ja té la ciutat'.

Des del consistori han reiterat l'aposta per convertir Reus en la Ciutat de la Música, aquest 2018. Tot i això, les línies de treball d'aquest projecte no s'avançaran fins la setmana vinent.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Notícies relacionades