Back to top

Fins l'any vinent, Carnestoltes!

Els plors i laments han protagonitzat la Rua Mortuòria del Rei Carnestoltes de Reus.
Crema del Rei Carnestoltes

La Germandat dels Set Pecats Capitals ha passejat pels carrers del nucli antic acompanyats del grup musical Staccato per vetllar la mort del monarca Carnestoltes que ha regnat a la ciutat de Reus durant una setmana.

Al Castell del Cambrer, la Germandat ha donat pas a la Rua Mortuòria amb les despulles del Rei Carnestoltes. La pèrdua del monarca ha provocat plors i algun crit de dolor entre les plorones, les amants i la vídua del Rei, seguides per algunes colles i el poble afligit.

Germandat dels Set Pecats Capitals

Una cloïssa en mal estat

Si l'any passat el Rei Carnestoltes va morir per culpa de la sarna, enguany el motiu ha estat un altre. Segons un dels membres de la Germandat dels Set Pecats Capitals, en Jordi Cisa, el monarca ha traspassat per la ingesta d'una cloïssa en mal estat després d'haver aixecat les faldilles de la Vella Quaresma.

Els Diables roben el Braç Incorrupte

La Rua Mortuòria ha finalitzat a la plaça del Mercadal on, posteriorment al comiat i la seva extremunció i al ball de les bruixes, el monarca ha estat cremat davant la mirada dels ciutadans reusencs.

La crema s'ha fet just després que els Diables robessin el Braç Incorrupte del Rei Carnestoltes. Una extremitat que els Diables passejaran aquest dimecres al vespre pels carrers de la ciutat i que finalment acabaran cremant per donar pas a la Quaresma. L'acte de vetlla de Carnaval ha acabat amb la lectura del testament.

Rua Mortuòria

Carnaval de Reus 2020 | Millors moments 

Paraules clau:

Notícies relacionades