Back to top

L'aparcament de l'Hospital Sant Joan de Reus segueix a l'espera

Després que l'octubre de l'any passat el govern anunciés que estudiaria asfaltar la zona i convertir-la en una zona de pagament reduït, la situació segueix aturada. L'aparcament es manté com una zona desnivellada amb tolls i brutícia que, segons els usuaris, no compleix les condicions necessàries.
l'aparcament de l'Hospital segueix a l'espera

Aquestes són les condicions de l'aparcament de l'Hospital universitari Sant Joan de Reus cada vegada que plou. Una zona que s'ha convertit en un niu de pols, tolls i brutícia que dificulten l'accés dels usuaris i pacients a les instal·lacions de l'Hospital. L'octubre de l'any passat, el govern de Reus va anunciar que s'actuaria sobre l'aparcament exterior de l'Hospital Sant Joan.

El projecte consistia en adequar la zona asfaltant-la i incorporant-hi il·luminació, convertint-la en una zona d'aparcament de pagament reduït a un màxim de dos euros al dia. Una proposta que no va prosperar i es va quedar aturada. Mesos més tard d'aquesta iniciativa, el govern va intentar obrir converses amb l'empresa concessionària per analitzar la proposta, tot i que sense resultats. Encara que les darreres informacions de l'ajuntament van ser que es mantindria la voluntat d'adequar l'aparcament, la situació a hores d'ara està totalment aturada, en unes condicions que segueixen desagradant als usuaris. "És lamentable perquè fa molt de temps que no hi posen ni un carretó de sorra. Cada vegada que plou s'acumula fangueig, i el pàrking soterrani és molt car", explica un dels usuaris, Narcís Fontgivell.

Una opinió que comparteix Jasmina Barberà: "Les condicions no són molt favorables i està tot ple de bonys. Tenint un hospital tan maco, el pàrking al seu costat és lamentable". D'altra banda, Yolanda Garcia explica que s'ha de deixar els malalts a la porta de l'hospital i després anar a aparcar, una opinió que comparteix l'estudiant de medicina Nina Pons. "Aquest pàrking no està adaptat per cadira de rodes: és impossible circular-hi, a més que està força lluny de les instal·lacions", diu.

L'Hospital Sant Joan de Reus disposa d'un aparcament soterrani de pagament, que els usuaris qualifiquen com a massa car per ser un centre sanitari. Tot i això, les condicions desfavorables del solar descampat necessiten amb urgència una solució que desencalli la situació.

Paraules clau: