Back to top

L'Arxiu de Reus organitza el cicle de conferències "Els Bofarull de Reus"

L'Arxiu Municipal de Reus i l’Arxiu Comarcal del Baix Camp organitzen aquest mes d'octubre el cicle de conferències “Els Bofarull de Reus”, que permetrà aprofundir en el coneixement i la trajectòria de la nissaga dels Bofarull, entre els quals hi hagué el director de l'Arxiu de la Corona d'Aragó entre 1814 i 1849, Pròsper de Bofarull.
L'Arxiu de Reus organitza el cicle de conferències "Els Bofarull de Reus"

La sessió inaugural anirà a càrrec, precisament, de l'actual director de l'Arxiu de la Corona d'Aragó, Carlos López, qui el dia 2 d'octubre a partir de les 19 h parlarà de “Don Pròsper de Bofarull, arxiver de la Corona d'Aragó (1814-1849)”, en un acte que es farà al Palau Bofarull (carrer de Llovera, 2).

Carlos López Rodríguez és doctor en Història Medieval per la Universidad Complutense de Madrid, membre del Cos Facultatiu d'Arxivers i Bibliotecaris de l'Estat i, des de 1998, dirigeix l'Arxiu de la Corona d'Aragó.

La següent sessió del cicle és prevista el dia 8 d'octubre a les 19 h a l'Arxiu de Reus (carrer de Sant Antoni M. Claret, 3), amb la conferència “Els Bofarull, uns burgesos ennoblits”, a càrrec de Salvador J. Rovira i Gómez, que és doctor en Història, especialitzat en nobiliària i heràldica i ha estat professor emèrit d'Història Moderna a la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili.

El cicle es tancarà el dia 16 d'octubre, també a les 19 h a l'Arxiu de Reus, amb la conferència “Reus a l'època dels Bofarull. Participació de la nissaga al servei de la comunitat”, a càrrec del doctor en Història Josep Fàbregas Roig. Fàbregas és doctor en Història per la URV, professor d'Història Moderna a la mateixa universitat i coordinador a Reus del Campus Extens de la URV.