Back to top

L'Audiència Nacional no jutjarà per assassinat els processats pels atemptats del 17A

S'ha acordat l'obertura del judici oral pels delictes d'integració a organització terrorista, fabricació, tinença i dipòsit de substàncies explosives.
17A

L'Audiència Nacional ha acordat l'obertura de judici oral contra Mohamed Houli Chema, Diss Oukabir i Saig Ben Iazza, tots tres presumptes membres de la cèl·lula que va atemptar a Barcelona i Cambrils l'agost de fa tres anys. Sí que se'ls podria jujtar per estralls terroristes consumats i assassinats en temptativa o lesions de caràcter terrorista per l'acumulació d'explosius a Alcanar per preparar assassinats encara més massius. 

D'aquesta manera, l'Audiència rebutja ampliar la imputació que les acusacions han demanat al llarg dels darrers mesos, tot i que també recorda que les calificacions que facin les parts implicades poden variar. 

Els jutges de l'Audiència Nacional conclouen que els fets descrits en el sumari no inclouen la participació presencial i directa dels processats en els atacs de la Rambla de Barcelona i del passeig marítim de Cambrils. La interlocutòria també denega més proves, testimonis i l'interrogatori com a investigat de l'exsecretari de Seguretat José Antonio Nieto. També la de José Luis Olivera, exdirector del CITCO, com a testimoni. 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades