Back to top

L'equip de govern de Cambrils proposa 400€ de sanció als bancs amb pisos buits

Així ho recullen les Ordenances Fiscals, aprovades de manera provisional a l'espera d'al·legacions. Una quantitat que no agrada a l'Assemblea de Cambrils, el grup pel qual s'ha inclòs la proposta al document, que demana que les multes siguin de 5.000 euros com a mínim.
Un bloc d'habitatges al barri del Molí de la Torre

Qüestió de números. Aquest és el matís que ara que genera ara discrepàncies a l'Ajuntament de Cambrils pel que fa a les sancions de bancs i grans propietaris d'habitatges que es troben buits des de fa dos o més anys. Una mesura inclosa en les Ordenances Fiscals del 2018, a proposta del grup de l'Assemblea de Cambrils.

L'equip de govern, que de moment està sol amb l'aprovació inicial del document, ha fixat la multa en 400 euros, més 150 euros per cada requeriment que el consistori faci a l'entitat propietària.

"La nostra proposta és elevar les sancions coercitives a 5.000 euros"

Una quantitat que dista molt de la que preveia la primera proposta de l'Assemblea, que assegura que presentarà al·legacions i lamenta que l'equip de govern no hagi buscat consensuar la mesura des d'un inici. "La nostra proposta és elevar les sancions coercitives a 5.000 euros i al mateix temps engegar el procediments sancionador perquè l'aplicació de la mesura sigui molt més ràpida", manifesta el portaveu de l'Assemblea de Cambrils, Iván Sanz. "No és tant per un afany recaptatori sinó per destinar habitatges a un ús social", matisa Sanz.

Ball de xifres pel que fa a la quantitat d'habitatges buits

La quantitat d'habitatges buits que hi ha a Cambrils varia en funció de la font que presenta les dades. En el cas de l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'IDESCAT, el darrer registre és de 5.098 immobles i data del 2011. Una xifra que l'Ajuntament defensa que no és real perquè, explica, el municipi té més habitatge secundari que principal.

D'altra banda, l'estudi sobre els estocs d'habitatges del febrer del 2013, elaborat per l'Agència Catalana de l'Habitatge, xifra en 603 els immobles cambrilencs inscrits al Registre de la Propietat i Mercantil de Catalunya des del 2007 i que no han estat comprats ni venuts. Per últim, la mateixa agència quantifica en 270 els habitatges buits a Cambrils que estan inclosos al seu registre.

Paraules clau: