Back to top

Les cartes amagades de Puig i Ferreter

La faceta més íntima i personal de Puig i Ferreter. Això és el que amaga la correspondència entre ell i la seva dida, Ignasia Simó, que el periodista Josep Maria Girona ha donat íntegrament al Museu d'Alcover.
Les cartes amagades de Puig i Ferreter

La correspondència entre Joan Puig i Ferreter i la seva dida, Ignasia Simó. Aquests són els documents que van anar a parar a les mans del periodista Josep Maria Girona, i que ara, ha donat íntegrament al Museu d'Alcover. Unes cartes que Irene Vallverdú, néta de la dida de l'escriptor, va anar recopilant durant tota la seva vida i que descobreixen per primera vegada la faceta més íntima del dramaturg. "És una correspondència sentimental i emocional. Quan Puig i Ferreter va néixer, la seva mare no tenia llet, va arribar a les mans d'una dida d'un mas a Alcover", explica el periodista Josep Maria Girona.

Els documents testifiquen per primera vegada alguns detalls de la vida del dramaturg fins ara desconeguts, i també la duresa de la seva infància, que va marcar la seva futura obra. "Puig i Ferreter va tenir uns orígens molt complicats: no tenia pare, ningú el va reconèixer... Aquestes cartes concreten que el dramaturg va viure a Alcover els seus 4 primers anys, i això no ho he llegit enlloc més", afegeix el periodista.

El fons d'Irene Vallverdú estarà exposat a l'espai literari de ca Batistó fins al diumenge 3 de març.

Paraules clau: