Back to top

Les coques de Sant Joan, l'altra protagonista de la nit

Avui també és la nit dels més llépols. En cap taula faltarà, al llarg d'aquesta revetlla, les coques de Sant Joan. Les salades ens acompanyaran durant el sopar tot i que les més tradicionals i venudes continuen sent les dolces, sobretot, les de crema i pinyons.

Els dolços i l'estiu sempre porten alegries. Per això, la revetlla de Sant Joan és un dels dies preferits per molta gent: es mengen les millors coques i es dona la benvinguda a l'estiu. Als sopars i revetlles d'aquest divendres a la nit no faltaran les tradicionals coques de Sant Joan. N'hi ha per tots els gustos: més enllà de la tradicional de crema i pinyons, que continua sent la més venuda, també n'hi ha de trufa, nata, llardons, xocolata o fruites confitades...

Tot i que els últims anys no han estat bons pel gremi, per la pandèmia i la inflació dels preus tant de la llum com dels ingredients bàsics que utilitzen, dies com la revetlla de Sant Joan ajuden a mantenir els seus negocis. Des del gremi asseguren que les previsions són molt bones.

Ja fa un parell de setmanes que els clients encomanen les seves coques, tot i que també n'hi ha d'altres que esperen fins a l'últim moment per aconseguir-les. Sigui com sigui, són indispensables per una nit com la d'aquest divendres.

Paraules clau:

Notícies relacionades