Back to top

Les festes del Beat Bonaventura de Riudoms es viuen amb fe i devoció

A menys d'una setmana de la festivitat del beat Bonaventura Gran, que se celebra el proper diumenge a Riudoms, ja fa dies que la població està de festes. Aquest diumenge, després de la novena i la celebració de la missa, ha tingut lloc la processó dels Fanalets.
processó dels fanalets en les festes del beat bonaventura de Riudoms

Els fidels han sortit de l'església per acompanyar el Reliquiari Major del Beat, en la processó dels Fanalets. Autoritats religioses i locals, juntament amb una banda de música, han recorregut diversos carrers de la vila en honor al beat riudomenc Bonaventura Gran. Si bé el recorregut va canviant cada any, el punt de sortida i d'arribada sempre és l'església de Sant Jaume.

Els riudomencs tenen una gran fe i devoció al beat, i són moltes les cases del poble que llueixen estampes o imatges en el seu honor. 

El dia més important de la celebració serà aquest dissabte, amb la solemne missa presidida per l'arquebisbe Joan Planellas, mentre que diumenge tindrà lloc l'homenatge a la vellesa.

Història de Riudoms

La història de Riudoms està molt lligada a aquest personatge del segle XVII que va néixer en una casa propera a l'església. Després de quedar-se viudo, es va entregar a la crida de Déu i es va convertir, primer en frare franciscà, i després en conseller de quatre Papes a Roma, ciutat on va morir. Actualment, i des del 1972, Riudoms té cedides les relíquies del beat, que es veneren durant les festes.

Paraules clau: