Back to top

Les platges de Cambrils amplien els serveis per a persones amb mobilitat reduïda

Després de l'èxit i la gran demanda que els serveis per a persones amb mobilitat reduïda van tenir l'any passar a la platja del Regueral de Cambrils, l'Ajuntament ha decidit ampliar-los, aquesta temporada, a les platges de Vilafortuny i la Llosa.
Les platges de Cambrils amplien els serveis per a persones amb mobilitat reduïda

Les platges de Cambrils són més adaptades i sostenibles que mai. I és que l'Ajuntament ha ampliat l'atenció a les persones amb mobilitat reduïda a dues platges més. En total, la platja de Cambrils compta, des de l'inici de l'estiu, amb tres zones d'ombra especialment adaptades per aquelles persones que necessitin la cadira amfíbia. Un servei, que des del passat 1 de juny, ja han realitzat més de 400 banys adaptats.

Uns banys de 20 minuts, durant els quals els socorristes "estan dins amb ells, els mullen, els porten fora, els treuen la sal i els tornem a ficar a la cadira, vetllant així per la seva seguretat i puguin gaudir d'una bona estona com tothom", segons explica el Francesc Esponey, coordinador de socorristes de la platja de Cambrils.

A més, s'han millorat els accessos a les passarel·les, així com a les dutxes, totes elles adaptades. Tanmateix, els usuaris també podran gaudir de més places d'estacionament al costat d'aquests centres adaptats

"En aquestes zones de bany adaptat, el que hi trobem és una zona d'ombra, perquè les persones que vulguin fer ús d'aquest servei, tinguin un espai on esperar-se. A la vegada, tenim una dutxa adaptada perquè la mateixa persona pugui fer ús de la dutxa, i sigui totalment independent. I després el que tenim són les cadires amfíbies o els bastons, i l'ajuda dels socorristes que són els que tenen aquest servei adreçat a les persones que tenen poca mobilitat o mobilitat reduïda", explica la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils, Mercè Dalmau.

D'altra banda, també s'ha instal·lat mobiliari reciclat a la platja del Prat d'En Forès - Regueral, convertint-se així en un dels municipis pioners en aquesta pràctica sostenible. Així doncs, s'han renovat totes les passarel·les, plataformes, papereres i bancs de la platja per plàstic reciclat. Un material més sostenible que els tradicionals equipaments en fusta. I és que es fabrica 100% del reciclatge del plàstic que es llença al contenidor groc.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades