Back to top

L'Escola de Cinema de Reus, un any després de Timecode

Ja fa un any que el curtmetratge Timecode va fer parada a la catifa vermella dels Òscars. Una presència que va despertar l'interès per l'Escola de Cinema de Reus. Enguany ha estrenat un nou màster de creació i de cara al curs vinent el centre planteja ampliar l'oferta formativa.
ECIR

El cinema vol seguir creixent a Reus. Després de l'èxit de Timecode, l'ECIR es troba en un any d'impàs. Ha fet canvis en l'oferta formativa que ha tingut una repercussió en les matriculacions, malgrat que en un primer moment, el centre va registrar un augment d'alumnes, encara que a dia d'avui la xifra s'ha vist rebaixada lleument. Tot i això, des de la direcció consideren que el pas de Timecode per la catifa vermella ha tingut un efecte positiu en l'escola, ja que els ha posat al mapa mundial. Recentment, la revista Cinemanía els hi ha dedicat un espai en un reportatge sobre escoles de cinema de l'Estat, posicionant-la com una de les millors. "Es tracta d'una visibilitat que per altra banda ens hagués costat anys", afegeix Daniel Villanueva, director de l'Escola de Cinema de Reus.

Entre les novetats d'enguany cal destacar el màster de creació, que opta pel desenvolupament complet d'un curtmetratge per cada alumne inscrit. La creació d'una productora de l'escola també és una de les noves propostes d'aquest any per donar resposta a aquells alumnes que hagin acabat els seus estudis i vulguin comptar amb una plataforma que els doni suport als seus projectes.

De cara a l'any vinent però, l'oferta formativa no es congela, sinó al contrari; s'aposta per ampliar-la amb un 'Curs de rodatges' que es basaria en la participació de l'alumnat en festivals de cinema ràpid, curts gravats en 24 o 48 hores.

Per ara, les sensacions de l'alumnat són bones. N'és un exemple en Joel Muñoz, exestudiant de Comunicació Audiovisual a la Universitat de Lleida i actual estudiant a l'ECIR, qui ha començat a cursar el màster de creació per ampliar la seva formació. "Aquesta és una escola més petita i no et fan sentir com un número, el tracte és molt personalitzat i et permet dur a terme un projecte audiovisual del qual en pots estar orgullós i et pot obrir les portes del món professional", explica.

Tot plegat s'emmarca també en la recent presentació de la Reus Plató, una iniciativa plantejada des del govern municipal, on segons Villanueva, no s'han entès totes les parts implicades. "Nosaltres portem quatre anys a la ciutat, personalment me l'estimo molt, el que passa és que una cosa és la ciutat i l'altra són els organismes públics i polítics. Ho hem intentat. Hem intentat col·laborar, però no ha sortit bé. Més enllà de la bona o mala entesa, el problema és que no ens hem entès. Nosaltres tenim sang d'autònom i d'emprenedor i això xoca frontalment contra l'estatisme més burocràtic", apunta Villanueva fent referència al projecte que va plantejar en el seu dia, la Reus Film Office. Més enllà d'aquest context, l'ECIR treballa de manera independent per enfortir el seu nom i la seva presència al sector cinematogràfic.

Paraules clau:

Notícies relacionades