Back to top

L'Escolania de Montserrat commemorarà l'any Vidal i Barraquer

L'Escolania de Montserrat oferirà un concert en commemoració al 150è aniversari del Cardenal Vidal i Barraquer el proper 3 d'octubre al Santuari de la Mare de Déu del Camí. L'esdeveniment s'emmarca en el programa d'actes de l'any d'aquest personatge, en el qual es compleixen 150 anys del seu naixement, 75 de la seva mort i 100 del seu nomenament com a Arquebisbe de Tarragona.
Cardenal Vidal i Barraquer

Els escolans de Montserrat seran els protagonistes de l'acte central del programa d'activitats emmarcades en l'any del cardenal Vidal i Barraquer. El dia 3 d'octubre oferiran un concert al seu lloc d'origen, Cambrils. Aquest 2018 es compleixen 150 anys del naixement d'aquest personatge, 75 de la seva mort i 100 del seu nomenament com a Arquebisbe de Tarragona. És per aquest motiu que, en commemoració a aquestes dates, s'oferirà al públic un seguit d'activitats dedicades a conèixer la figura de Francesc d'Assís Vidal i Barraquer i posar en valor la seva tasca i el seu llegat.

El comissionat de l'Any Cardenal Vidal i Barraquer, Josep Maria Panicello, ha explicat que "el dia 24 de novembre de 2017, l'Ajuntament va nomenar fill predilecte a títol pòstum a Vidal i barraquer i l'any 1989 ja l'havia fet fill il·lustre".

A més a més del concert, entre els actes es preveu la celebració eucarística en commemoració a la mort i al bateig del cardenal Vidal i Barraquer. El 13 de desembre es projectarà el documental "Hereus d'un cardenal proscrit" que recupera la memòria del personatge. Així mateix, el 21 de gener, es farà un homenatge diocesà al cambrilenc a la catedral de Tarragona.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha dit que Vidal i Barraquer "era un home d'un coratge i una valentia fora del comú, d'una gran intel·ligència, molt connectat amb la intel·lectualitat i els poders democràtics dels seus temps i un cambrilenc de socarreu".

L'alcaldessa de cambrils, Camí Mendoza, ha afegit que "era un personatge que es mereixia que arreu es tornés a posar la seva personalitat a sobre la taula".

L'acte central tindrà lloc al Santuari de la Mare de Déu de Camí de Cambrils a les 7 i mitja de la tarda.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Notícies relacionades