Back to top

L'Estiueig es converteix en la primera col·laboració entre La Gata Borda i el TEBAC

JORDI OLÀRIA GRAS

La Gata Borda i el TEBAC portaran, divendres i dissabte, 15 actors sobre l'escenari del Teatre Bartrina. L'Estiueix es converteix en la primera obra que fan les dues companyies reusenques de manera col·laborativa. El text, de Carlo Goldoni, ha estat adaptat per les mateixes companyies sota la direcció d'Ester Cort.

El Teatre Bartrina es convertirà en l'escenari on La Gata Borda i el TEBAC estrenin la seva primera col•laboració. Les dues companyies s'encarregaran de portar L'Estiueig, de Carlo Goldoni, dirigit i adaptat per Ester Cort, de la mateixa Gata Borda. Es tracta d'un text que suposa portar una quinzena d'actors sobre l'escenari, un fet poc habitual en el teatre actual, que tendeix més a representacions amb pocs actors. Aquesta col·laboració ha despertat bones sensacions a uns i altres, i a falta de veure com va l'estrena, es mostren disposats a repetir l'experiència.

Yvonne Márquez, presidenta del TEBAC, explica que 'la gent del teatre no tenim problemes per treballar amb actors i directors siguin d'on siguin sempre que ens portin la màgia del teatre, que és el que ens uneix i no coneix fronteres'.

La Gata Borda és responsable, entre altres, de les visites guiades al cementiri, mentre que el TEBAC  compta amb una llarga trajectòria sobre els escenaris. Aquest divendres 3 de novembre a les 9 del vespre i dissabte 4 a les 7 de la tarda la coproducció veurà la llum mantenint l'argument i la filosofia de l'obra original, però adaptant-la a la societat actual.

'L'obra parla d'això, de mantenir les formes, de encara que no es pugui econòmicament arribar a un lloc, arribar-hi i ja veurem com ho solucionem. Tot i que és un tòpic, és una obra molt vigent pel que explica i per com ho explica, sí que és cert que hem canviat una miqueta el final perquè no volíem explicar que s'ha de fer el que diuen les formes, sinó el que ens ve de gust'.

L'Estiueig serveix per encarar la recta final de la programació del Teatre Bartrina d'aquest 2016, que acabarà el dia de Sant Esteve amb el Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra.