Back to top

L'eterna reivindicació: l'estació al sud de l'aeroport

L'alcalde de Salou, Pere Granados, assegura que l'Estació Intermodal al Sud de l'Aeroport serà una realitat si el territori es manté unit. Granados diu que les infraestructures que queden pendents de realitzar al Camp de Tarragona han de sol•lucionar el que considera, literalment, un nyap: la planificació actual del Corredor del Mediterrani.
L'eterna reivindicació: l'estació al sud de l'aeroport

Després que el govern espanyol presidit per Pedro Sánchez veiés amb bons ulls les propostes consensuades en el marc del pacte de la Boella, l'alcalde de Salou, Pere Granados, dóna per fet que l'estació intermodal al sud de l'Aeroport acabarà sent una realitat. Una infraestructura planificada, projectada i fins i tot pressupostada que, de moment, ha quedat en l'oblit. Granados és conscient de la importància de la infraestructura per garantir una millor projecció exterior del territori i de l'Aeroport de Reus, i no considera que sigui tard per intentar pugnar amb Girona per ser la quarta pista de l'Aeroport del Prat.

Granados entèn que el govern socialista s'ha pres seriosament les reivindicacions territorials en infraestructures del Camp de Tarragona i aposta perquè s'arregli, d'una vegada per totes, el nyap ferroviari que considera que és l'actual planificació del corredor del Mediterrani. Entre les necessitats, connectar tots els grans municipis del Camp de Tarragona amb l'eix central, del qual queden despenjats. Per fer-ho, cal desenvolupar el projecte de tranvia interurbà, el trentram, que la Generalitat ja s'ha fet seu. A partir d'aquí, tots els municipis de la Costa Daurada i les principals ciutats del territori quedaran interconnectats amb l'estació i el corredor. Però cal mantenir la unitat.

Granados també aplaudeix que s'hagi desencallat el desmantellament de les vies ferroviàries de la línia de la costa. De moment, ja s'ha adjudicat l'estudi que ha de permetre fer-ho.