Back to top

L'èxit assegurat de la Formació Professional

Reus acull Camins d’FP 2019, la Fira de formació professionalitzadora del Camp de Tarragona.
FP

Reus serà de nou la seu del certamen Camins d’FP, que enguany se celebra els dies 8 i 9 de maig a les instal·lacions de firaReus, concentrant en un únic espai tota l’oferta de formació professional i de certificats de professionalitat del Camp de Tarragona

L’esdeveniment és d’entrada lliure i té per objectiu mostrar el potencial i la qualitat de l’oferta de formació professional té al Camp, i s’adreça a estudiants, famílies, centres de formació, persones treballadores en actiu i en atur, professionals i organitzacions del territori. En aquesta edició es comptarà amb 41 expositors. 

Programa d'actes

El programa de la fira comptarà amb sessions tècniques com la presentació de dimecres sobre l’Acreditació de competències professionals, a càrrec de Núria Pi, directora tècnica de l’Àrea de Qualificacions de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals; la del Desplegament de la Llei d’FP, que oferirà dimecres a la tarda el president del Consell Català de la Formació Professional, Fabian Mohedano, i la del dijous al matí sobre FP i tendències de futur: perfils professionals i sectors emergents, en la que intervindrà Àngel Tarriño, g estor de projectes de la Fundació BCN FP.

D’altra banda Camins d’FP també ha programat dues taules d’experiències, una a càrrec d’empreses, la tarda de dimecres, en la que intervindran Leroy Merlin, Indústries Teixidó, el Port de Tarragona i Sorigué, i l’altra d’exalumnes de formació professionalitzadora de diverses famílies professionals que explicaran la seva trajectòria a la vida activa a partir de la seva formació en FP.

Finalment  el dijous al migdia s’exposaran les novetats als cicles d’FP pel curs 2019/2020 i en concret s’explicarà una experiència pionera a la Conca en aquesta línia, per part, respectivament, dels Serveis territorials d’Educació i de Concactiva. I a continuació CoopCamp i l’Institut Jaume Huguet de Valls portaran a terme una xerrada sobre l’Economia social i cooperativa a l’FP.