Back to top

L'hort de l'Institut Gaudí se'n va al mercat

Els alumnes porten tot el curs cuidant l'hort del centre. Ara els estudiants han tingut l'oportunitat de vendre aquestes hortalisses ecològiques en una parada del Mercat Central

Porros, escarola, bledes o fins i tot raves, són algunes de les hortalisses que els alumnes de l'IFE de l'institut Gaudí han venut al Mercat Central de Reus. Els estudiants d'aquest cicle formatiu de «Cures d'animals i espais verds», estan cultivant les hortalisses durant el curs i ho fan a partir de llavors oblidades i sense l'ús de productes químics.

Els alumnes tenen entre 17 i 21 anys i un perfil amb necessitats cognitives especials, lleus o moderades. El grup s'encarrega de tenir cura dels espais verds de l'institut, a més de fer de voluntaris en activitats relacionades amb la jardineria. D'aquesta manera, els estudiants aprenen com és el procés de cultiu, però també treballen competències com la socialització o el treball en equip. És el primer cop que els alumnes munten aquesta paradeta, una part del projecte que continuaran fent un cop en cada curs.

A més a més, una part de la collita de verdures, hortalisses i plantes aromàtiques es queda al mateix centre educatiu, on l’alumnat del cicle formatiu d’hoteleria la fa servir per cuinar plats i entrepans que se serveixen a la cantina «Cafè Gaudí» de l’institut. A la vegada, amb les restes orgàniques de la cafeteria, els alumnes produeixen compost per als bancals de l’hort.

Paraules clau:

Notícies relacionades