Back to top

L'Hospital de Reus fa marxa enrere i negociarà amb els professionals els nous horaris

La direcció del Sant Joan volia utilitzar l'article 41 de l'estatut dels treballadors, que permet a l'empresa modificar les condicions laborals. Ara s'obrirà un període de negociacions sense terminis.

La direcció de l'Hospital Sant Joan de Reus ha decidit, davant de la pressió dels treballadors, retirar la imposició de l'article 41 de l'estatut dels treballadors. Es tracta d'una eina que permet modificar les condicions laborals de la plantilla, en aquest cas, els horaris, apel·lant a les necessitats organitzatives o productives. La direcció s'obre ara a negociar un nou horari per la via convencional.

La setmana passada començaven un seguit de reunions entre el comitè d'empresa i la direcció del centre per tal d'aplicar l'article 41 de l'estatut dels treballadors, que permet modificar els horaris marcats als contractes laborals. La mesura s'havia considerat agressiva per part dels treballadors, que consideraven que s'estava canviant les regles del joc a mig partit.

De fet, segons asseguren fonts sindicals, els arguments de la direcció per modificar aquests horaris era l'optimització del servei, la millora del tracte al pacient i la reducció de les llistes d'espera. Amb tot, les mateixes fonts asseguren que el canvi d'horaris en cap cas comportaria això, sinó una major càrrega de treball per als professionals, cansats i tensionats després d'un any i mig de pandèmia. Aquests dies, durant les protestes a la rambla de l'hospital, els professionals de l'equipament han esgrimit diverses pancartes en les quals posen de manifest que l'esforç dels darrers mesos no es pot compensar, ara, amb un increment de les càrregues de treball.

Manifestació treballadors Hospital Sant Joan de Reus


Aquest ha estat un dels arguments que han desencadenat una protesta massiva al Sant Joan. Altres fonts dels sindicats dels treballadors expliquen que alguns dels professionals havien amenaçat de marxar de l'hospital si s'aplicava el canvi horari, un extrem que hauria complicat els diversos serveis atenent a la manca de professionals en alguns àmbits del sector sanitari. Tot i que la mesura s'ha retirat, segons diuen, de paraula, ara s'espera que hi hagi un període de negociació entre ambdues parts. Amb l'aplicació de l'article 41, aquesta negociació es reduïa a un màxim de 15 dies, i en cas de no consensuar-se un acord, la direcció tindria la paella pel mànec per aplicar el canvi d'horaris, quedant només als treballadors, la via judicial. El fet que es pugui negociar amb més tranquil·litat és un escenari que agrada als representants sindicals, que estudiaran ara la proposta que es pugui fer des de la direcció sense que existeixi un límit de temps.

Paraules clau:

Notícies relacionades