Back to top

L'Hospitalet de l'Infant, escenari del primer Festival de Guitarra al territori

Més d'una vintena de guitarristes professionals d'arreu del món es citaran a l'Hospitalet de l'Infant entre el pròxim 26 de juliol i el 6 d'agost, en el marc del I Festival Internacional de Guitarra que acull el territori. Un total de 14 concerts, amb artistes de renom mundial, diferents classes magistrals i exposicions d'instruments antics i moderns formen el programa
El guitarrista noruec, Anders Clemens, interpretant una peça en la presentació del Festival

Si la guitarra és l'instrument que fa que els somnis plorin, tal com deia Lorca, els somnis del territori ploraran gustosament aquest estiu. I és que, entre el 26 de juliol i el 6 d'agost, el nucli de l'Hospitalet de l'Infant acollirà el I Festival Internacional de Guitarra que porta el nom de la població.

El programa està carregat de concerts. Concretament 14, que han de permetre sentir la música de 24 intèrprets de primer nivell mundial. A més, també s'han organitzat diverses classes magistrals, conferències i una cinquena d'exposicions d'instruments antics i moderns.

El festival retrà homenatge a la guitarrista argentina María Luisa Anido, que va viure els darrers dies de la seva vida a Tarragona, on es troben enterrades les seves restes. "Per anar a festivals i escoltar diferents gèneres musicals sempre he d'anar a Barcelona o a Girona i trobàvem a faltar un festival que posi un punt de referència a la província de Tarragona", ha manifestat la coordinadora del festival, Patricia Mercado.

Els guitarristes arribaran de diferents destinacions, com el Japó, Cuba, Colòmbia i el Centre d'Europa. Entre els noms més destacats s'hi poden trobar Marco Tamayo, Jorgen Skogmo i Jens Franke. També hi haurà una forta presència de músics autòctons per tal de posar de manifest l'estreta relació de la guitarra i la cultural catalana. "D'aquesta manera ressaltarem la història de la guitarra i la història de la guitarra d'aquí, que Catalunya té molta tradició i història pel que fa a l'instrument", ha assenyalat el director artístic del festival i també guitarrista, Anders Clemens.

El preu de les entrades als concerts és de 6 euros en venda anticipada i de 8 euros a les taquilles. Les actuacions giraran al voltant del flamenc i del clàssic però de cara a l'edició del 2018 l'organització assegura estar estudiant la inclusió d'altres gèneres, com ara el jazz o el blues. A nivell anecdòtic, els organitzadors han explicat que la primera edició d'aquest festival coincideix amb el 200 aniversari del naixement d'Antonio de Torres, que va ser qui va donar forma a la guitarra moderna tal i com es coneix actualment.