Back to top

L'intendent arxiva el cas de 'mobbing' a la policia de Mont-roig del Camp

Així ho ha decidit després d'haver conclòs que la potestat organitzativa d'un cos de seguretat municipal correspon a l'Ajuntament i no al cap de la policia. El cas es va fer públic aquest febrer després que un agent difongués un escrit acusant altres membres del cos de vulnerar el dret a la promoció i d'assetjament psicològic.
L'Avinguda Barcelona de Miami Platja

Arxivada. D'aquesta manera ha conclòs la causa que un agent de la policia de Mont-roig del Camp va iniciar al mes de febrer contra altres membres del cos a qui acusava de 'mobbing' laboral. L'acusació es va fer pública a través d'un escrit que el presumpte afectat havia difós i es concentrava en la vulneració del dret a la promoció, la discriminació en el nomenament dels caps de torn i l'assetjament psicològic.

Aleshores l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, va demanar a la Direcció General de la Policia de Catalunya que se'n fes càrrec del cas.

Ara, tal com va explicar l'equip de govern a la sessió plenària d'aquest setembre en resposta a una pregunta del grup de Ciutadans, l'intendent encarregat d'estudiar la causa ha decidit arxivar-la perquè, segons ha conclòs al seu informe, la potestat organitzativa del cos de seguretat municipal és de l'Ajuntament i no del cap de la policia.

Amb aquesta base, l'intendent considera que no hi ha vulneració de drets ni assetjament psicològic. "La feina del cap en relació a la selecció i carrera professional pot ser millorable, com ho pot ser la de l'instructor o qualsevol altre professional, però en cap cas discutible a nivell judicial", ha llegit directament de l'informe durant el ple el regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, Juan Gallardo.

Tal com han assegurat des de l'equip de govern municipal, el cas ara queda pendent de si el presumpte afectat decideix presentar un recurs contenciós contra la resolució de l'intendent o no.

Paraules clau:

Notícies relacionades