Back to top

Llauradó assegura que GINSA seguirà sent viable

Afirma que la marxa d'Amposta i Tortosa no posa en perill l'empresa. Tampoc el futur incert respecte l'Hospital de Móra. Assegura que el consorci que ha de gestionar el Sant Joan seguirà formant part de GINSA.
Noemí Llauradó durant l'entrevista al Notícies Vespre

El futur de GINSA no perilla. Això és el que es desprès de les paraules de Noemí Llauradó, presidenta del Grup Salut de l'Ajuntament de Reus i, per tant, del consell d'administració de GINSA. Llauradó ha assegurat, al Notícies Vespre de Canal Reus TV, que la sortida de dos dels socis que formaven part de GINSA no implica que l'empresa estigui a la corda fluixa, sinó que 'dels 11 socis que érem inicialment, en queden 7, però es garanteix que aquests socis continuen; s'han adoptat les mesures que facin que la viabilitat de GINSA continuï i s'han garantit el màxim nombre de llocs de treballs'.

Llauradó, de fet, separa completament Sagessa i GINSA tant pel seu origen com al seu futur. Recorda que diferents institucions, centres sanitaris i organismes 'van decidir crear una associació d'interès econòmic, que és GINSA, perquè els presti els serveis auxiliars de contractació, recursos humans, neteja, bugaderia... i per tant és diferent Sagessa de Ginsa, que és aquesta empresa auxiliar que presta aquests serveis'.

L'Hospital Sant Joan segueix pendent que es formi un nou govern a la Generalitat per seguir avançant en el consorci que l'ha de gestionar. Un consorci que, segons Llauradó, no posarà en perill GINSA, ja que el protocol actual assegura que el nou ens públic també formarà part de l'Associació d'Interès Econòmic. Queda per veure, ara, en quina situació tanca el 2017 el Sant Joan, el que hauria de ser el darrer exercici de gestió municipal.

'Estem pendents, aquest mes de gener, que se'ns presentin les dades, rondava al voltant dels 3,5 o 4 milions, sabem que és un dèficit molt important, però partíem d'aquell dèficit de l'any passat, de 8 milions, i per tant l'hauríem pogut reduir'.

Segons la quantia d'aquest dèficit, el govern reusenc tornaria a tenir un problema sobre la taula, un problema que l'any passat es va solucionar amb els beneficis de Móra i maniobres financeres de l'Ajuntament de Reus. Dues línies d'actuació totalment descartades per enguany pel mateix equip govern.


Recupera l'entrevista completa amb Noemí Llauradó:

Notícies relacionades