Back to top

Lluitar contra la infertilitat masculina amb LedFertyl

En els últims anys, la infertilitat masculina ha anat augmentant, però es desconeix quina és la causa. Per aquest motiu, els investigadors de la Unitat de Nutrició de la Universitat Rovira i Virgili volen descobrir l'origen d'aquesta problemàtica i demanen la col·laboració ciutadana.

Durant els últims anys, s'ha parlat molt de quin és l'impacte que la contaminació ambiental que envolta el Camp de Tarragona provoca a la salut de les persones. I també s'ha parlat molt de la seva relació directa amb la infertilitat.

No obstant això, el que fins ara era un simple rumor podria començar a tenir estudis que ho demostrin. I, justament, aquest és l'objectiu de LedFertyl.

El 25% de les parelles té problemes a l'hora de tenir fills

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), una de cada quatre parelles té algun tipus de problema a l'hora de tenir fills. De fet, la infertilitat afecta, aproximadament, al 15% de la població mundial, sent els factors masculins els responsables de gairebé el 50% dels casos.

En els últims 40 anys, els problemes d'infertilitat en homes estan augmentant, però se'n desconeixen les causes. "La qualitat espermàtica, sobretot en els països desenvolupats i industrialitzats, ha disminuït en un 40%", assegura l'investigador de Harvard i col·laborador de l'estudi, Albert Salas, i afegeix que aquesta situació a la pràctica "significa que les parelles tenen més dificultats a l'hora de tenir fills". 

LedFertyl, un estudi internacional d'origen reusenc

Una problemàtica sobre la qual els investigadors de la Unitat de Nutrició de la Universitat Rovira i Virgili volen posar fi. I ho volen fer amb el LedFertyl. Un estudi internacional que s'inicia a Reus i que es replicarà, posteriorment, a Girona, a Mallorca, als Estats Units i a Polònia, i on hi participaran un total de 600 voluntaris amb l'objectiu de demostrar que la contaminació ambiental, així com l'estil de vida afecten la qualitat de l'esperma. 

Gràcies a aquest estudi, i segons la investigadora de la Unitat de Nutrició Humana de la URV, María Fernández, "es podrà millorar la situació en què es troben moltes parelles a l'hora de tenir fills" i que a hores d'ara "desconneixen què és el que els hi passa". 

Es demana la col·laboració ciutadana

Per fer-ho, els investigadors demanen la col·laboració d'un centenar d'homes d'entre 18 a 40 anys que vulguin ajudar a la ciència. Només es demana que omplin un formulari i realitzin una única visita mèdica.

Per a més informació poden trucar al 977 75 93 11 o enviar un correu electrònic a ledfertyl.nutricio@urv.cat

 

Paraules clau:

Notícies relacionades