Back to top

L'olimpíada mundial de biologia portarà segell reusenc

L'estudiant Abiel Teixidó, de l'Institut Gabriel Ferrater, serà un dels representants d'Espanya a la competició que tindrà lloc a Hongria al mes de juliol. El jove s'ha guanyat aquesta plaça a l'Olimpíada Nacional que s'ha celebrat a Mallorca, on ha obtingut la medalla d'or.
L'olimpíada mundial de biologia portarà segell reusenc

L'Abiel Teixidó acaba de tornar de Mallorca, i ho ha fet amb una medalla d'or a les mans. L'estudiant de segon de Batxillerat Internacional de l'Institut Gabriel Ferrater de Reus ha guanyat la XIV Olimpíada Espanyola de Biologia celebrada aquest cap de setmana a Palma de Mallorca. Una competició en què 61 estudiants de segon de batxillerat han posat a prova els seus coneixements sobre biologia. 'És una combinació de proves pràctiques i teòriques que et donen una classificació territorial. He anat a fer preparacions a Barcelona, on ens han donat molt de temari nou. Les proves de Mallorca van ser molt difícils, i quan van dir el meu nom va ser una sorpresa molt gran', explica l'Abiel.

Haver guanyat l'Olimpíada Espanyola el portarà ara a competir amb els millors del món. El jove ja s'està preparant per a la cita que té al mes de juliol a Szeged, Hongria. 'Tinc una setmana de proves de preparació a Madrid amb doctors de la Universitat Autònoma de Madrid', avança.

L'Abiel té clar des de petit que li agradaria dedicar-se a la biologia, i amb aquestes olimpíades ho està confirmant. Tot i això, el jove de Capçanes no diu que no a altres disciplines. De fet, s'ha classificat també a l'Olimpíada Catalana de Química i s'està preparant per a la fase nacional de Santander.