Back to top

L’Orfeó Reusenc celebra "100 anys cantant"

L’Orfeó Català, l’Orfeó Lleidatà i l’Orfeó de Sants acompanyaran l’Orfeó Reusenc en la Trobada d’Orfeons que tindrà lloc el proper dissabte a les 20.30 h al Teatre Fortuny. En total, prop de 200 cantaires pujaran a l’escenari en un dels principals actes de celebració del Centenari de l’Entitat.
L’Orfeó Reusenc celebra "100 anys cantant"

Cada un dels quatre orfeons interpretarà el seu repertori propi, i després tots quatre junts sota la mateixa batuta ens oferiran cançons per tots conegudes, com l'Empordà, l'Estaca o La Presó de Lleida.

Els directors de cada orfeó dirigiran, cadascú una peça, a tot el gran cor: en Pedro Pardo per part de l'Orfeó Lleidatà, en Pablo Larraz per part de l'Orfeó Català, la Montserrat Tous per l'Orfeó de Sants i l'Albert Galcerà per l'Orfeó Reusenc.

Aquest és un dels actes de més rellevància dins de tots els que s'han programat durant l'any del Centenari de l’Orfeó Reusenc. En total, una quarantena entre concerts amb altres formacions de la ciutat, col·laboracions amb altres entitats, tallers musicals, espectacles infantils, Misericòrdia: de Reus al Cel...

 

La història de la música coral catalana a Reus

La Trobada d’Orfeons té una especial connotació. Els orfeons convidats no han estat escollits de forma baladí. D’entrada, l’Orfeó Català, és l’alma mater de tots els orfeons i és el model a seguir per la resta d’entitats.

Amb tot, és l’Orfeó Lleidatà, fundat el 1861, el més antic i el que conta amb una trajectòria més extensa dels que visitaran la ciutat.

D’altra banda, l’Orfeó de Sants, té una especial vinculació amb l’Orfeó Reusenc. I és que Estanislau Mateu, el mestre fundador de l’Orfeó Reusenc, va dirigir, a principis del segle passat, aquest orfeó. Mateu va ser el primer director de l’Orfeó Reusenc en va ostentar el càrrec durant prop de 40 anys.