Back to top

Es manté oberta la causa contra Pellicer i quatre regidors per delicte d'odi

La magistrada del Jutjat d'Instrucció número 2 de Reus aplica un sobreseïment provisional per a la resta de persones investigades.
investigats

El jutjat d'instrucció 2 de Reus ha finalitzat la investigació de la causa oberta pels fets ocorreguts a Reus el 3 d'octubre de 2017. Dels 18 investigats, el procediment judicial continua per a cinc d'ells: l'alcalde Carles Pellicer i els regidors Montserrat Vilella, Noemí Llauradó, Jordi Cervera i Mariona Cuadrada, aquells que van signar el manifest que demanava que la Policia Nacional abandonés la ciutat. Des de l'alcaldia es rebutja aquesta decisió del jutjat, titllant-la de surrealista, provocadora i deliberada. "L'auto del jutge és tendenciós i tremendament parcial, i no puc tolerar de cap manera aquesta persecució política. La justícia en aquest país té un problema greu que es diu persecució política, és indignant i genera indefensió", denuncia l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.

La denúncia venia del Cuerpo Nacional de Policia per un presumpte delicte d'incitació a l'odi. L'advocat comú dels cinc acusats analitzarà l'auto i s'esperarà la probable acusació de la fiscalia. La jutgessa demana a les acusacions que presentin els seus escrits, mentre que arxiva provisionalment la causa contra la resta d'investigats: els regidors de la CUP Marta Llorens i Oriol Ciurana, dues persones d'un gimnàs i diversos bombers.