Back to top

En marxa la celebració dels 20 anys del FEC!

La celebració del 20è aniversari del FEC Festival ja ha començat. El tret de sortida oficial es va fer ahir al vespre al Bartrina en un acte que va servir per repassar com havien canviat les coses durant aquests 20 anys i veure alguns dels millors curtmetratges que s'han fet durant el 2017. Per endavant queda una edició que vol ser molt festiva i en la que es veuran alguns dels curts més interessants que s'han projectat durant la història del festival.
FEC

Ja han passat 20 anys des que un grup d'amics aficionats al cinema van decidir impulsar un festival de curtmetratges estatal. Van començar només a Cambrils i, quan el 2002 també s'hi va sumar Reus, van donar-li el caràcter europeu.

Ara, els organitzadors fan una valoració molt positiva de la feina feta, especialment per haver portat un tipus cinema al territori que no s'havia vist fins ara. "El que ha millorat molt és que el curt ha deixat de ser un exercici estilístic per convertir-se en cinema en majúscules", explica el director del FEC, Christian Inaraja. El responsable del festival creu que han educat molt al públic: "ara la gent ja endenten que poden anar a veure sessions de curtmetratges i gaudir-ho igual que quan van a veure un llarg". Segons Inaraja, la nota negativa d'aquests 20 anys és que "encara fa falta que els curts es distribueixin en sales comercials i tinguin la mateixa importància a nivell econòmic que el llarg".

Per celebrar l'efemèride s'ha preparat una edició en la qual es podran veure alguns dels millors curts que s'han projectat durant la trajectòria del FEC. "Com sempre hem programat sessions de curts contemporànies, curtmetratges que han estat premiats en festivals importants, i al mateix temps hem volgut fer una mirada enrere i projectar sessions retrospectives on es podran veure curts d'altres edicions que per nosaltres han tingut una rellevància important", detalla un dels directors del FEC.

Els organitzadors volen que el d'enguany sigui un FEC més festiu que mai i on el públic tingui molt protagonisme. Per això totes les sessions seran gratuïtes i l'últim dia, dissabte, quan hagi acabat la darrera projecció es farà un concert en què hi actuarà la Iaia.