Back to top

En marxa l'any Roseta Mauri

Aquest dimecres a la tarda s’ha inaugurat oficialment l’Any Roseta Mauri amb una conferència al Palau Bofarull a mans de la historiadora i documentalista Carme Puyol.
roseta

L’Ajuntament de Reus dedicarà l’any 2019 a l’artista Roseta Mauri, referent internacional del món de la dansa i que 95 anys després de la seva mort continua formant part en la programació cultural de la ciutat.

Ahir es va donar el tret de sortida amb una glossa al Saló Noble del Palau Bofarull de Reus. Carme Puyol va desgranar els grans moments de la vida de la genial ballarina i va posar en valor la seva estada en diferents escenaris europeus. 

La commemoració vol retornar a la memòria col·lectiva qui va ser primera ballarina de l’Òpera de París i va meravellar el públic durant 20 anys dalt dels escenaris i vol coincidir amb un dels anys en els que es convoca el Premi Beca Roseta Mauri que es fa al Teatre Bartrina i el Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri que es du a terme al Teatre Fortuny.

Una exposició extraordinària, la Nit dels Museus i del Patrimoni amb el fil conductor al voltant de la dansa o els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dansa centraran l’activitat que la ciutat prepara per a l’Any Roseta Mauri.