Menjar iogurt ajuda a disminuir el risc de malalties cardiovasculars
Tot i que cada cop són més les proves científiques que demostren els beneficis de consumir productes làctics, els investigadors de la URV han sigut els pioners en fotografiar aquesta realitat existent.
Així doncs, i després d'estudiar i avaluar la dieta de més de 6.500 persones, han descobert que aquelles que consumeixen més làctics fermentats, és a dir iogurt o formatge, tenen menys risc de patir aquest tipus de malalties. "Vam mirar la relació que existeix entre el consum de amb el percentatge de persones que tenien diferents alteracions metabòliques", assegura Jordi Salas, catedràtic de Nutrició de la URV i un dels autors de l'estudi.
Cal tenir en compte, però, que es tracta d'un descobriment sorgit a partir de l'estudi PREDIMET-Plus, el qual es va iniciar l'any 2013. Des de llavors, aquest grup de científics estudia si una dieta saludable i la pràctica habitual d'esport poden prevenir l'aparició de malalties cardiovasculars. "La nostra idea és veure, al cap d'uns anys, si perdre pes a través d'una dieta saludable i la pràctica d'esport pot prevenir la malaltia cardiovascular", explica Salas.
Un estudi que demostra, una vegada més, que el consum de làctics, acompanyats d'una dieta equilibrada, està associat, directament, a beneficis cardiosaludables.