Back to top

Més de 200 persones exigeixen la regularització dels migrants i refugiats

En el marc de la campanya "Regularització per totes/Regularización ya" ha tingut lloc una concentració a Reus per exigir al Govern que s'impliqui en els drets dels migrants i refugiats, i que aprovi una proposició no de Llei que es va presentar aquest divendres al Congrés dels Diputats.
concentració en favor dels refugiats

Coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat, més de 200 persones s'han concentrat a la plaça del Mercadal per exigir al Govern la regularització de les persones migrades i refugiades que viuen a l'Estat espanyol.

La mobilització ha tingut lloc just l'endemà que es presentés al Congrés dels Diputats una Proposició no de Llei en defensa dels drets de les persones que es troben en situació administrativa irregular. I busca pressionar els polítics perquè l'aprovin i facin efectiva la regularització.  

Parlaments, música i performance

L'acte ha acollit la lectura del manifest i diverses intervencions d'activistes i representants d'entitats involucrades en la defensa dels drets dels refugiats i migrants. Per tancar la mobilització s'ha comptat amb l'actuació musical del cantautor El Toubab, que ha cantat "El clandestino" de Manu Chao, i una permformance de l'entitat tarragonina Red Antiracista en què s'ha simbolitzat els passos legals i obstacles que han de superar les persones sense documentació per poder ser empadronades, i accedir al món laboral i als drets bàsics.

parlament a la concentració antiracista

L'acte, promogut per la Coordinadora Obrim Fronteres, s'ha fet simultàniament a diferents punts de Catalunya. En la mobilització de Reus hi han participat entitats com Reus Refugi, Red Antiracista, La Conca Terra d'Acollida, la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Reus o l'Associació de Senegalesos.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades