Back to top

Més de 70 actes aixecades per no dur la mascareta a Reus

D'aquestes, més de la meitat són arran del 9 de juliol, moment en què es va marcar la seva obligatorietat a la via pública.

Tapar-se el nas i la boca ja és una acció quotidiana de la nova normalitat. Malgrat tot, hi ha qui encara no s'ha familiaritzat amb la mascareta i es nega a dur-la pel carrer. Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra ja han aixecat 45 actes durant els mesos de juliol i agost. Concretament, des que la Generalitat va implantar el 9 de juliol l'ús obligatori de la mascareta per la via pública.

Informar abans de sancionar

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana del consistori asseguren que les actes són justificades i que abans de sancionar, sempre informen la persona i li recomanen el seu ús. De fet, el consistori també ha incorporat la figura de l'educador de la salut que s'encarrega de voltar pels carrers de la ciutat i fomentar la prevenció entre la ciutadania.

Educadors de la salut

Valoració positiva per part de l'Ajuntament

Les 26 actes restants van ser aixecades abans del juliol, just en l'inici de la nova normalitat en comerços o establiments on els clients no duien la mascareta i no es podia respectar la distància de seguretat. Tot i la setantena d'actes, l'Ajuntament reusenc valora positivament l'actitud de la ciutadania i el seu compromís per fer front a la pandèmia del coronavirus.

100 euros de sanció

Les sancions ronden al voltant dels 100 euros. Una quantia que ve determinada pel Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya. 

Paraules clau:

Notícies relacionades