Back to top

Més controls policials per garantir el confinament durant el Pont

Arriba el Pont de l'1 de maig i, malgrat la flexibilització del confinament, continua la prohibició d'anar a segones residències. És per això que incrementen els controls i continuen les crides des dels municipis del litoral de la Costa Daurada i de l'interior de les Muntanyes de Prades a respectar les restriccions.
creixen controls policials

La previsió del bon temps, les soritdes d’adults per a passejar o fer esport a partir d’aquest dissabte i, evidentment, el fet que es tracti d’un cap de setmana de tres dies, han aixecat les alarmes de molts municipis amb segones residències. Després del que va passar els primers caps de setmana de confinament, i amb el precedent també de la Setmana Santa, s’ha intensificat la vigilància en determinats municipis per evitar que la gent escapi a les mesures de seguretat dictades per les administracions i que continuen ben vigents.

Preocupació per la possible mobilitat a segones residències

A la costa preocupa molt la situació perquè és on s’ubiquen bona part de les segones residències del territori. Un dels municipis més complexos de gestionar és Mont-roig del Camp, per la seva extensió i perquè té 22 urbanitzacions. Aquí s'han instal·lat tanques per incrementar el control d'accés als nuclis, i s'ha intensificat el dispositiu policial tal i com ja es va fer per Setmana Santa. Treballen conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, amb la Guàrdia Civil, i Policia Local de Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant.

Un altre exemple de municipi de costa amb moltes segones residències és Cambrils. Aquí han optat per fer crides a la responsabilitat i no tancar l'accés a les platges, però paral·lelament, han incrementat els controls policials al passeig Marítim. A Cambrils tenen de mitjana una quinquena d’actes per incompliment del confinament diaris.

A muntanya també estan ben atents a possibles moviments de visitants. Des de Prades, per exemple, auguren l'obertura de la població a possibles visitants cap a finals de maig. Això sí, si la tendència de la pandèmia continua sent a la baixa.

En la majoria de llocs, per aquest pont s'han recuperat les mesures de control que van tenir lloc durant la Setmana Santa. En alguns municipis, a més de recuperar-se la col·locació de tanques per impedir l’accés als nuclis i d'incrementar els controls policials, també s’aixecaran drons per enxampar infractors des de l’aire.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades