Back to top

Mesurar el dolor dels nounats té accent reusenc

L'infermer reusenc Josep-Oriol Casanovas és un dels catorze finalistes dels premis 'Enfermería en Desarrollo 2017'. Opta al guardó de tesis doctoral pel seu prototip per a la monitorització del dolor neonatal a través de l'aprenentatge automàtic i la intel·ligència artificial. Ha estat seleccionat entre més de 200 candidatures de l'estat espanyol i altres indrets del món.
Un reusenc és finalista als premis 'Enfermería en Desarrollo'.

Una eina informàtica capaç de mesurar el dolor que sent un nounat. Aquest és el prototip que ha creat l'infermer reusenc Josep-Oriol Casanovas, a través de la tesis realitzada a la Universitat Rovira i Virgili. Ara, el projecte que va elaborar a través del Departament d'Infermeria i del d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques, és finalista dels premis 'Enfermería en Desarrollo'. Uns guardons que han rebut més de 200 candidatures de tot l'estat espanyol, però també de països com França Argentina, Guatemala i Mèxic.

Casanovas va preguntar-se que 'donat que la tensió arterial es pot monitortizar amb un monitor de constant vitals i també la freqüència cardíaca i la saturació d'oxígen, per què no pot sortir mostrat el dolor a un monitor de constants vitals?'. D'aquesta manera, va posar en marxa a un projecte que 'té com objectiu valorar el dolor que tenen els nounants ingressats a través de l'aprenentatge automàtic i la intel·ligència artificial'.

A través d'aquest prototip, es vol dona, en especial, atenció a tots aquells nounats ingressats en cures intensives. De fet, el repte del personal d'infermeria és ser capaç de reconèixer i avaluar el dolor del nadó, ja que aquest no el pot expressar. Serà la setmana vinent quan es coneixerà si l'infermer reusenc és el guanyador dels Premis Enfermería en Desarrollo 2017. Tot i això, ha reconegut que quedar entre els finalistes ja ha estat un gran reconeixement.

Paraules clau: