Back to top

Mig centenar de cases dels afores de Prades, aïllades

La vila vermella s'ha tenyit de blanc a causa de la gran nevada, fet que també ha provocat una llarga llista de complicacions.

Més enllà de paisatges idíl·lics i emblanquinats, la neu també comporta una sèrie de problemes que dificulten la tornada a la normalitat per part de la ciutadania. N'és un exemple Prades, que ha vist com en qüestió de dos dies, s'ha convertit en un dels punts del Baix Camp on la neu s'ha fet present a tots els punts del poble, complicant les connexions viàries. 

Segons l'alcaldessa Lídia Bargas, fins a mig centenar de cases dels afores de Prades s'han quedat incomunicades a causa de la neu que impedeix que els seus veïns en puguin sortir. Afortunadament, apunta, els habitants d'aquests domicilis es troben bé i no requereixen una evacuació urgent, però sí que s'està treballant per restablir l'accés de totes les cases l'abans possible.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Per aquest motiu, la brigada municipal està treballant de valent durant els dos darrers dies per mirar de reduir els inconvenients que està provocant la gran nevada, que ha arribat a deixar gruixos de fins a 60cm de neu als carrers. Ara bé, per poder retirar tota la neu, fa falta sal, un recurs que s'exhaureix a dia que passa a Prades. És per aquest motiu que des del consistori reivindiquen a les autoritats superiors que posin els recursos necessaris per comptar amb la sal necessària per desglaçar la neu acumulada als carrers i places del poble. 

D'altra banda, la tornada a l'escola no s'ha pogut fer amb normalitat després de les vacances nadalenques. Dilluns, dia en què els més petits havien de tornar a les classes, el col·legi va seguir tancat, mentre que avui s'han establert serveis mínims.

Paraules clau:

Notícies relacionades