Back to top

Un miler de persones reclamen igualtat salarial a Tarragona

Aquest dimarts 1 de maig un miler de persones han sortit pel centre de Tarragona per demanar una millora dels salaris, l'ocupació i les pensions.
Imatge de la manifestació de l'1 de maig a Tarragona

Una pancarta amb el lema "Ara ens toca a nosaltres" en la qual es demanava més igualtat, ocupació, millors salaris i pensions obria la marxa d'aquest dimarts del Primer de Maig entre la plaça Imperial Tarraco i el Balcó del Merdierrani. Un miler de persones han sortit al carrer per demanar una igualtat salarial.

La reforma laboral, l'equiparació entre homes i dones, la sentència pel cas Manada, la precarietat i la necessitat de recuperar els drets laborals dels treballadors van ser alguns dels arguments defensats pels secretaris generals d'UGT i Comissions Obreres.

El secretari general de la UGT, Joan Llort manifesta que "defensem unes pensions dignes, i ara no pot ser que no se'ls hi pugi l'IPC". 

Els portaveus dels sindicats van fer esment dels conflictes laborals oberts al territori, com les subcontractes de PortAventura o la situació de la plantilla de l'Empresa Municipal d'Esports (EMT) de Tarragona, així com també el bloqueig en el conveni del sector del metall que afecta a 20.000 treballadors, en un territori especialment castigat per l'atur i on 9 de cada 10 contractes són temporals. Els sindicats adverteixen que davant aquesta degradació laboral i es mantindran en peu de guerra i no descarten fer una vaga general.