Back to top

Un miler de víctimes de violència masclista a la demarcació

Més d'un miler de dones de la demarcació de Tarragona han estat víctimes d'agressions físiques o sexuals en l'àmbit de la parella, aquest any. En el cas de Reus, l'Ajuntament ha atès fins a 269 víctimes de violència masclista entre el gener i l'octubre.
LÍDIA BARGAS Coordinadora de l'Institut Català de les Dones a Tarragona.

L'alerta pels casos de violència envers les dones no s'atura. Al llarg dels deu primers mesos de l'any, els Mossos d'Esquadra han rebut més d'un miler de denúncies de dones en l'àmbit de la parella. La majoria d'aquestes, han patit algun tipus d'agressió física o sexual. Unes dades que, des de l'Institut Català de la Dona, han rebutjat. De fet, s'han atès fins a 10.000 dones als Serveis d'informació i Atenció a les dones. En el cas de Reus, s'ha ajudat a 269 víctimes.

La Coordinadora de l'Institut Català de les Dones a Tarragona, Lídia Bargas, ha lamentat que 'tenim dades que una de cada tres dones, al llarg de la seva vida, ha patit o patirà una violència masclista, per tant això són dades greus'.

Des de l'Institut Català de la Dona estan treballant en un projecte pilot, anomenat 'Tabú', que volen implantar a les escoles i als instituts. L'objectiu és continuar fent pedagodia sobre la igualtat entre l'home i la dona i la necessitat de denunciar actituds masclistes. 'Tenim un projecte molt encarat a treballar amb alumnes de primària i secundària, pensat per tal que ho treballin diàriament els mestres, no es pot reduir a treballar-ho només amb una sessió de dues hores en un institut', ha afegit.

Amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, el Palau Bofarull de Reus viurà l'acte central amb una taula rodona sobre els 10 anys de vida de la Llei d'Igualtat. Abans, però, es llegirà el manifest institucional, a les 10 del matí.

Paraules clau: